Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram rundergehakt
  • 1/2 blik tomaten
  • kaneel
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper
  • 300 gram macaroni
  • 75 gram geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 1dl room of melk

Bereidingswijze

Snij uien fijn en fruit ze licht in de hete olie.
Voeg rundergehakt toe en bak dit rul, door het regelmatig te bewerken. Voeg de inhoud van het blik tomaten toe en laat ze geheel een half uurtje zachtjes pruttelen.
Kruid het met een 1/2 theelepel kaneel, nootmuskaat, zout en peper. Meng er de gekookte macaroni door met de geraspte kaas en schep de massa in een beboterde ovenschotel. Klop eieren los met peper en zout en room of melk. Schenk dit mengsel over de macaroni en strooi er nog kaas op. Schuif de schotel ca. 30 minuten in het midden van een hete oven (200°C) en laat er een bruin korstje op komen.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten