Ingrediënten

  • 500 gr. gehakt
  • 600 à 700 gr. gesneden savooiekool of spitskool
  • 1 grote ui, gesneden
  • kerriepoeder
  • ketjap
  • zilvervliesrijst

Bereidingswijze

In de skottelbraai bak je het gehakt rul en bruin. Voeg de ui toe en bak deze mee. Daarna op niet al te hoog vuur de savooiekool (of spitskool) toevoegen en langzaam laten stoven. Wel regelmatig blijven roeren, zodat de kool niet aan de bodem gaat zitten. De kool slinkt behoorlijk en na ruim een kwartiertje voeg je een flinke lepel kerriepoeder toe (naar smaak, wij houden van pittig) en een flinke scheut ketjap. Laat alles nog minimaal een kwartiertje doorsmoren en het gerecht is klaar. Onze ervaring is: hoe langer het staat te smoren, hoe lekkerder het is. Immers op vakantie heb je tijd genoeg!

Notities

Lekker met zilvervliesrijst.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten