Ingrediënten

  • 250 gr. rundergehakt.
  • 250 gr. tomaten
  • 250 gr. aardappels
  • 1 klein blikje doperwten
  • 1 klein blikje worteltjes
  • 1 ui
  • 1 snee brood
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei
  • zout en peper
  • 2 eetl. olie
  • 2 eetl. peterselie

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in vieren. Giet de doperwten en de worteltjes af. Snipper de ui heel fijn. Week het brood in wat water en knijp het vocht er dan uit. Doe gehakt, ui, brood, knoflook, ei en zout in een kom en kneed alles goed door elkaar. Maak 8 rolletjes van het gehakt. Bak ze in olie rondom bruin. Voeg aardappel en tomaten toe en stoof alles 10 minuten. Voeg wortels en doperwten toe en stoof nog 10 minuten. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Notities

Serveer met stokbrood en knoflooksaus en/of barbecuesaus.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten