Ingrediënten

  • 250 gr verse aardbeien 
  • 200 gr boter (op kamer temperatuur)
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 50 gr fijne kristal suiker 
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr bloem
  • 8 gr bakpoeder
  • 25 gr custardpoeder
  • 4 eieren

Bereidingswijze

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm deze voor op 170°C.

Scheid het eiwit van de dooiers.

Meng de in blokjes gesneden boter, door elkaar met een handmixer. Gebruik hierbij de gardes zodat je een wat luchtig mengsel krijgt. Voeg stuk voor stuk het ei-geel toe terwijl je blijft mixen, zo krijg je een mooi glad geheel.

Klop met een mixer of keukenmachine het eiwit schuimig. Doe er in kleine porties de de witte basterdsuiker, de fijne kristalsuiker en de vanillesuiker suiker erbij.

Wanneer het schuimig is, doe er dan een gedeelte hiervan bij het botermengsel. 

Doe vervolgens alles bij elkaar en mix op lage stand, zodat alles goed vermengd is.

Zeef vervolgens de bloem en bakpoeder boven de kom en schep het rustig door elkaar tot het een glad mengsel wordt.

Maak de aardbeien schoon en leg deze op een stukje keukenpapier. Snij vervolgens plakjes.

Doe de helft van het mengsel in het bakblik. Leg hierop de helft van de aardbeien in plakjes er boven op, vervolgens de rest hier weer bovenop. 

Leg vervolgens bovenop het restant van de aardbeien en dek af met wat kristal suiker. 

Bak de cake in 30 minuten gaar. Wanneer de sate prikker er droog uit komt is hij gaat, anders nog een paar minuten in de oven laten tot hij wel gaar is en de prikker er droog uit komt.

Als hij afgekoeld is uit de vorm halen en omdraaien op een rooster.

Hoeveelheid

1 grote cake

Bereidingstijd

20 minuten

Bakken

30 minuten op 170°C (heteluchtoven) in het midden van de oven