Ingrediënten

  • 8 stoofperen, b.v. gieser wilderman
  • 1 fles rode wijn
  • 6 flinke eetlepels rietsuiker
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 2 stokjes kaneel
  • 3 takjes verse rozemarijn

Bereidingswijze

Schil de peren met een dunschiller maar laat het steeltje aan de peer. Zet de peren in een passende pan. Schenk de rode wijn erbij. Voeg voldoende water toe tot de peertjes net zijn bedekt. Schep de rietsuiker erbij. Snijd met de dunschiller 3-4 repen van de oranje schil van de sinaasappel en steek met de kaneel en rozemarijn tussen de peertjes. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de peertjes met de deksel op de pan in 50 á 55 minuten zachtjes gaar. Met de punt van een scherp mes prik je dan makkelijk door het perenvruchtvlees. Leg de stoofperen op een schaal en laat het stoofvocht tot een derde inkoken. Schenk de wijnsiroop over de peertjes en serveer ze meteen of laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Wijnpeertjes zijn lekker bij geroosterd vlees en groot gebraad of serveer ze als dessert bij een kaasplankje of notenroomijs.

Hoeveelheid

8 porties

Bereidingstijd

15 minuten