Ingrediënten

  • 1 kg gewassen groene kool
  • 3 uien
  • 2 el olie
  • 4 kruidnagels
  • zout, peper
  • 5 dl bouillon
  • 250 g aardappelen
  • 500 g metworst

Bereidingswijze

De groene kool ca. 20 min, koken in zout water.
Afgieten, goed laten uitlekken en grof snijden. De uien pelen en snipperen.
De olie in een grote pan heet laten worden en de uien hierin glazig fruiten.
De groene kool en de kruidnagels toevoegen.
Het geheel op smaak brengen ,met peper en zout, de bouillon toevoegen en met het
deksel op de pan het geheel ca. 15 min. laten koken.
Intussen de aardappelen schillen en in blokjes snijden.
De metworst en de aardappelen aan het gerecht toevoegen en nog 30 min, laten koken.
Af en toe doorroeren en eventueel nog wat bouillon toevoegen.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

1 uur