Ingrediënten

  • 350 gram pandanrijst
  • 600 gram sperziebonen
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 300 gram kipfilet blokjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 4 eetlepels Conimex Gebakken Uitjes

Bereidingswijze

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.
Breng ondertussen in een andere pan ook ruim water aan de kook en kook de boontjes 4 min. Afgieten.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje olie toe en wok de kipfiletblokjes 5 minuten. Voeg de boontjes toe en roerbak 3 min. Voeg 3 el atjar toe en roerbak 1 min. Roer de boemboe en 100 ml water erdoor en wok nog 3 min. Schep de rijst erdoor. Warm goed door. Schep er 2 el knapperige gebakken uitjes door.

Verdeel de nasi over 4 borden of grote kommen. Schep er een lepel fris zure atjar tjampoer op en bestrooi met wat knapperige gebakken uitjes.

Notities

Serveer tips

Lekker vooraf: Thaise tomatensoep.
Passend nagerecht: Aziatische vlaflip.

Variaties

Smaakinspiratie: Voor een lekker zoet smaakje bij de nasi kun je aan tafel zelf Conimex Ketjap Manis toevoegen.

Variatietip: In plaats van sperziebonen kun je ook snijbonen, sugarsnaps of peultjes gebruiken. Sugarsnaps en peultjes hoef je niet voor te koken.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten