Ingrediënten

  • 250 gram gehakt
  • 750 gram savooien kool
  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 uien
  • 25 gram boter
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 kopje melk
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Snijd de kool in dunne reepjes, was ze en kook de ze met peper en zout in 20 minuten gaar.
  2. Fruit intussen de gesnipperde ui in de boter en doe daar ook de kerrie bij. Houd het vuur laag. Het gehakt erbij doen en losrullen met een vork.
  3. Kook de aardappelen met wat zout in ca. 15 minuten gaar. Stamp ze daarna fijn en doe er een klontje boter bij, wat peper en nootmuskaat en zoveel “warme” melk dat het een puree wordt.
  4. Beboter een ovenvaste schotel.
  5. Leg hier onderin de helft van de gare kool. Strooi daarover de helft van de geraspte kaas. Leg er weer een laag kool over en daarop het gehakt- uimengsel. Dek het geheel af met de aardappelpuree en strooi er tenslotte de rest van de kaas over.
  6. Zet de schotel ca. 30 minuten midden in een voorverwarmde oven op 175° C.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten