Ingrediënten

  • 150 gram cakemeel
  • 1 citroen
  • 2 appels
  • 1 bekertje zure room (125 gram)
  • 75 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepel kaneel
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels geraspte kokos

Bereidingswijze

  1. Citroen afborstelen onder hete kraan, rasp de schil en pers de citroen uit.
  2. Snijd de geschilde appels elk in vieren en verwijder de klokhuizen. Kerf de appelparten aan de bolle kant in en besprenkel met citroensap.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Klop de zure room, de boter, de suiker, de kaneel en de citroenrasp in de foodprocessor of met de mixer door elkaar.
  5. Meng er een voor een de eieren door. Spatel er het gezeefde cakemeel door.
  6. Schep het beslag in de met boter ingevetten en met bloem bestrooide taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  7. Verdeel de appels met de ingekerfde kant naar boven in een gelijkmatig patroon over de taart. Strooi de kokos erover.
  8. Bak de taart in circa 45 minuten gaar.
  9. Springvorm doorsnee 20 cm.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

45 minuten