Site pictogram Kloostertuintjes Recepten

Rijstevlaai

Ingrediënten

Bereidingswijze

Begin met de vulling. Kook de rijst in de melk met de vanillesuiker en een mespuntje zout in een pan met dikke bodem in ca. 25 min. tot een rijstebrij. Klop de eieren los en roer er de suiker en de custard door. Roer dit mengsel met de boter door de rijstebrij en laat de massa afkoelen. Kneed van de broodmix de handwarme melk, de boter, de suiker en de helft van het losgeklopte ei een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, ca. 15 min. rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op hete lucht 190 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van ca. 30 cm en bekleed hiermee de ingevette vlaaivorm. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bestrijk de rand van het deeg met de rest van het ei. Verdeel de rijstebrij over de deegbodem en bak de vlaai in het midden van de oven in ca. 30-35 min. goudbruin en gaar.

Notities

vervang wit broodmix door diepvries deeg door hartige taart. Bestrooi de vlaai met poedersuiker en garneer met slagroom. Bestrooi de rijstevlaai met geschaafde amandelen.

Hoeveelheid

12 porties

Bereidingstijd

1 uur

Mobiele versie afsluiten