Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • eventueel zout
  • 3 eieren
  • 300 gram cakemeel
  • 1 1/2 dl melk
  • 200 gram rozijnen en of krenten
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Gebruik alle ingredienten die op kamertemperatuur zijn.
  2. Verwarm de oven op 175 °C.
  3. Beboter de vorm en bestuif deze met paneermeel.
  4. Roer met de mixer boter, suiker en eventueel zout tot een lichtgekleurde romige massa.
  5. Klop de eieren er een voor een goed door en blijf daarna nog 5 min. kloppen.
  6. Voeg het gezeefde cakemeel en de melk in gedeelten toe en klop tot het beslag geheel glad is.
  7. Meng de rozijnen met twee afgestreken eetlepels cakemeel en schep ze voorzichtig door het beslag.
  8. Vul de vorm en plaats deze op het rooster op de onderste richel in de voorverwarmde oven.
  9. Bak de tulband in 1 1/4 uur gaar en goudbruin.
  10. Open de oven pas tegen het einde van de baktijd en steek een breinaald op verschillende plaatsen in de tulband, blijft de naald schoon en droog, dan is de tulband gaar.
  11. Laat de tulband ca. 15 min. atkoelen, alvorens de vorm te verwijderen.
  12. Bestrooi de geheel afgekoelde tulband vlak voor het serveren met poedersuiker.

Hoeveelheid

10 porties

Bereidingstijd

30 minuten