Ingrediënten

  • 3 dl melk 
  • 250 gr bitterkoekjes
  • 500 gr witbroodmix 
  • zout
  • 60 gr suiker 
  • 50 gr zachte bot
  • 200 gr gekonfijte stoofperen
  • 100 gr amandelschaafsel (notenspecialist)
  • bloem 
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Warm de oven voor tot 180°C. Verwarm de melk met de bitterkoekjes en laat dit 15 min. trekken. Zeef de melk boven een maatkan en druk de melk uit de bitterkoekjesmassa. Laat het afkoelen tot lauw. Meng in een kom de broodmix, een mespunt zout, de suiker, de boter, 1 dl bitterkoekjesmelk, de eieren en de geweekte bitterkoekjes. Kneed er een soepel deeg van, voeg eventueel nog wat melk toe. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het 1 uur op een warme plek rijzen. Snijd de stoofperen in stukjes en meng ze met het amandelschaafsel. Vet een tulbandvorm in en bestuif de vorm met bloem. Kneed het deeg door en rol het uit tot een rechthoek van 2 cm dik. Verdeel de vulling erover en rol het deeg vanaf de lange kant losjes op. Leg het deeg in de vorm, dek deze af met huishoudfolie en laat het deeg op een warme plek weer 1 uur rijzen. Zet de tulband 1 richel onder het midden in de oven, en bak hem in 50 min. goudbruin en gaar. Strooi er poedersuiker over.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

30 minuten