Site pictogram Kloostertuintjes Recepten

Kwark-vruchtentaart

Ingrediënten

Bereidingswijze

De ingrediënten voor het deeg met elkaar vermengen en tot een soepel deeg kneden. Het deeg 1 uur op een koele plaats laten rusten. Het deeg in een met bakpapier belegde omkeertaartvorm of springvorm van ca. 28 cm. uitdrukken. De bodem inprikken, beleggen met bakpapier en daarop overjarige peulvruchten als hulpvulling scheppen. De bodem in een hete oven van 225 °C, in ca. 50 min. verder afbakken. Na 20 min. met bakpapier afdekken. De vruchten schoonmaken, aardbeien in plakjes en perziken in partjes snijden. Het geleipoeder volgens de beschrijving met het druivensap en de suiker bereiden. De vruchten mooi op de taart schikken en overgieten met de nog hete gelei. Laten afkoelen en met de poedersuiker bestrooien.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

1 uur

Mobiele versie afsluiten