Ingrediënten

  • ingevette puddingvorm
  • 250 gram magere kwark
  • 1 zakje vanillesuiker of een paar druppels vanille-essence
  • sap van 1 citroen
  • geraspte schil van 1 citroen
  • suikera
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 met een snufje zout stijfgeklopt eiwit
  • 2 1/2 dl water
  • 1 zakje poedergelatine
  • 200 gram aardbeien, doormidden gesneden
  • eventueel wat stijfgeklopte gezoete slagroom

Bereidingswijze

Zorg dat de ingevette vorm en het stijfgeklopte eiwit klaarstaan. Strooi de gelatine in het water en laat dit 5 min. staan. Warm het water op tot je je vinger er net niet meer in kunt houden. Neem de pan van het vuur en roer tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen. Intussen de kwark met citroensap, geraspte citroenschil, vanillesuiker, zure room en suiker of zoetstof door elkaar roeren. Meng de afgekoelde gelatinevloeistof door de kwark met de elektrische mixer. Spatel het eiwit door de kwark. Doe het mengsel over in de puddingvorm en laat een nachtje in de koelkast opstijven. Dompel de vorm in wat water. Stort de pudding over op een platte schotel en garneer het geheel met aardbeien en voor de liefhebber nog een toefje zoete slagroom.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

30 minuten