Ingrediënten

  • 250 gram lange vingers
  • 100 gram gehakte hazelnoten
  • 100 gram boter
  • kwarklaag:
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 500 gram kwark
  • 150 gram suiker
  • 3 eierdooiers
  • sap van 2 citroenen
  • 2,5 dl slagroom
  • 4 el sinaasappellikeur
  • 5 kiwi's
  • 1 pakje taartglazuur
  • water
  • suiker

Bereidingswijze

Lange vingers in een plastic zakje verkruimelen. De kruimels met gehakte hazelnoten mengen. Boter smelten en door het koekmengsel roeren. Het mengsel over de bodem van een springvorm met een doorsnee van 26 cm. verdelen. Voor de kwarklaag gelatine 10 min. in koud water weken. Kwark met suiker, eierdooiers en
citroensap gladroeren. De geweekte, uitgeknepen gelatine
op laag vuur al roerend oplossen en door het kwarkmengseí kloppen en in de koelkast zetten.
Slagroom stijfkloppen wanneer de kwarkmassa stijf
begint te worden de slagroom en het sinaasappellikeur erdoor spatelen. Het mengsel in de springvorm scheppen en gladstrijken. De taart 2-3 uur in de koelkast zetten. Kiwi's schillen en in schijfjes snijden. De taart hiermee beleggen. Taartglazuur met water en suiker volgens de aanwijzingen op de verpakking bereiden en over de
kiwi's strijken.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

45 minuten