Site pictogram Kloostertuintjes Recepten

Kipfilet met pennesalade ananas en tomatensaus

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snij de kip in stukjes. Marineer de kipstukjes met de sojasaus, en de fijngesneden knoflook en gember.
Vermeng de bouillon met de suiker, de tomatenpuree en de aardappelzetmeel.
Giet olie in een pan en fruit hierin de grof gesneden ui. Voeg de gemarineerde kipstukjes bij de uien en roerbak ze gaar.
Giet het mengsel van de bouillon en de tomatenpuree erbij. Laat het geheel even doorkoken en breng het op smaak met zout en peper.
Haal de kipstukjes er uit en bewaar ze op een warme plaats. Pureer eventueel de saus met behulp van een keukenmachine of staafmixer.
Maak de ananas schoon en snij deze in reepjes. Kook de pasta beetgaar in water, een beetje olie en zout.
Giet de pasta af en leg ze op een bord. Leg de reepjes ananas op de pasta en hierop de stukjes kip.
Lepel de saus en de groene kruidenolie over het gerecht.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Mobiele versie afsluiten