Ingrediënten

  • 600 gr varkenslapjes                                                                   
  • 2 knoflookteentjes                                                                      
  • 2 grote uien                                                                                         
  • 1 theel.geraspte gember
  • 4 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. maïszetmeel
  • 2 eetl. olie
  • 2 eetl.wittewijn azijn
  • 1 eetl.griessuiker
  • 1 grootblik ananasstukjes op siroop
  • Verse peterselie en versgemalen peper

Bereidingswijze

Snijd de varkenslapjes in reepjes en doe ze in een kom. Kruid met peper en gember en overgiet met sojasaus. Laat 15 min staan.
Meng in een kommetje azijn ,tomatenpuree,maismeel,griessuiker en wat ananassiroop.
Verhit de olie in een wok en laat daarin de grofgehakte uien met de gesnipperde knoflook 2 min.roerbakken.
Neem het vlees uit de marinade en voeg bij de uien. Laat al omscheppend 2–3 min.meebakken. Overgiet dan met de zoetzure saus en de marinade van het vlees en naar smaak nog wat bouillon. Laat 10 min.roerbakken.
Voeg 1 min.voor het einde van de bereiding de uitgelekte ananas toe en serveer op een bedje drooggekookte rijst.

Notities

Gember kan er ook uitgelaten worden. Garneer met versgeknipte peterselie.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten