Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet blokjes
  • 500 gram rijst
  • 230 gram ananas blokjes op siroop
  • 200 gram linzen
  • 1 theelepel pikante chilivlokken
  • Himalayazout (zout & knoflook)
  • Knoflook peper
  • Paprikapoeder
  • Klein snufje kip kruiden
  • Klein snufje nootmuskaat poeder
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel sausbinder

Bereidingswijze

  1. Maak de marinade door de olijfolie in een kom te doen en voeg daar de chilivlokken aan toe. Bestrooi rijk met himalayazout, knoflookpeper en paprikapoeder. Voeg als laatste een klein snufje nootmuskaat en een klein snufje kipkruiden toe aan de olie. Meng de kruiden door de olie heen zodat alles netjes verdeeld is.
  2. Snij de kipfilet in blokjes en voeg deze toe aan de marinade. Laat dit ongeveer 10 minuten in het vlees trekken.
  3. Kook ondertussen water voor de rijst.
  4. Bak in een wok, nadat de marinade in het vlees is getrokken, de kip op hoog vuur gaar.
  5. Kook nu de rijst.
  6. Voeg de linzen toe en roer die heel kort door. Voeg meteen daar achteraan de ananas inclusief het vocht toe aan de kip en roer dit goed door. En zet het gas laag.
  7. Voeg een klein theelepeltjes sausbinder toe. Maïzena kan ook. Maar let op, het moet niet dik worden.  Houd eventueel een deksel voor de wok bij de hand indien het te dik wordt.
  8. De rijst is bijna klaar en laat deze dan kort uitlekken in een vergiet zodat de rijst nog redelijk vochtig blijft.
  9. Schep de rijst vrijwel meteen in de wok. Zet het vuur half hoog en roer de rijst door de kip. Zodra het wat dik wordt om door te roeren zet je het gas meteen laag.

Hoeveelheid

4-5 porties

Bereidingstijd

30 minuten