Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 2 blikjes tomatenpuree(a 70 gram)
  • 2 eetlepels bloem
  • 300ml rode wijn
  • 2 theelepels gedroogde provencaalse kruiden
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olijfolie in de koekenpan. Bak de spekreepjes uit. Voeg de kipfilet toe en bak het vlees bruin aan. Bak de ui en de knoflook 1 minuut mee. Schep er de tomatenpuree en de bloem door en bak nog 1 minuut. Schenk de wijn al roerend in de pan. Neem de pan van het vuur en voeg de kruiden met peper en zout naar smaak toe. Verdeel de kippenstoof over 4 ovenpannetjes. Leg de deksels op de pannetjes. Stoof de kippannetjes in de voorverwarmde oven in 30 minuten verder gaar. Lekker met franse frieten en een salade.

Notities

Tip: vervang de kipfilet door kalkoenfilet of magere varkenslappen

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten