Ingrediënten

  • 600 gram nieuwe aardappelen, in blokjes van 2,5 cm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • olijfolie
  • 5 teentjes knoflook, ongepeld en plat geslagen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de blokjes aardappel in een grote pan koud water met wat zout en breng ze aan de kook. Laat ze meteen in een vergiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer gedroogd zijn. Vermorzel de rozemarijnblaadjes in een vijzel. Wrijf de ovenpannetjes in met olie. Hussel de knoflook, rozemarijn en aardappeltjes met wat zout en peper door elkaar en verdeel over de pannetjes. Zet de pannetjes 20-25 minuten in de oven tot de aardappeltjes lekker goudbruin en krokant zijn.

Notities

Tip: gebruik in plaats van rozemarijn gerust andere kruiden zoals tijm of salie. Ook lekker met gehakte uitjes, gehalveerde champignons of lekkere stukjes spek er door heen 

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten