Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schil de appels, snijd ze in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in plakjes. Meng met het citroensap zodat de appel niet verkleurt.

2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breek de eieren boven een kom en klop met de suiker met een mixer tot de suiker is opgelost en u een luchtige crème heeft. Laat ondertussen de boter op heel laag vuur smelten. De boter mag niet heet worden. Schenk bij het eimengsel. Voeg het citroenrasp, bakmeel, de kaneel en vanillesuiker toe en schep om. Meng de melk erdoor.

3. Schep de appels met het citroensap door het beslag. Bestuif de springvorm met bakmeel en schep het beslag erin. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi met poedersuiker en kaneel.

Hoeveelheid

10 porties

Bereidingstijd

1,5 uur