Ingrediënten

  • 150 gr Chinese, spitskool of witte kool
  • 150 gr broccoli of bloemkoolroosjes
  • 75 gr haricots verts of sperzieboontjes
  • 75 gr worteltjes
  • 50 gr taugé
  • 50 gr bamboescheuten, uit blikje
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el (arachide)olie
  • 2 tl djahé
  • 3 dl kippenbouillon, eventueel van tablet
  • 2 el ketjap manis
  • 1 mespuntje ve-tsin
  • 250 gr gaar kippen- of varkensvlees
  • 2 tl maïzena
  • 3 el fijngehakte bladselderij

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon. Snijd de kool in smalle reepjes. Verdeel de broccoli of bloemkool in kleine stukjes. Snijd de boontjes in stukjes van 2 centimeter en de worteltjes in smalle reepjes. Was de taugé enkele malen in ruim koud water. Verwijder zoveel mogelijk zaadhulsjes. Snijd de bamboescheuten in smalle reepjes. Snipper de uien. Pers de knoflook uit.
Verhit de olie in een wadjan of wok. Fruit er onder voortdurend omscheppen de uien in tot ze glazig zien. Roer de knoflook en de djahé erdoor en voeg daarna de groenten toe. Laat alles onder voortdurend omscheppen en roeren 2 minuten bakken. Voeg de bouillon toe en laat het geheel onder regelmatig roeren 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg ketjap en ve-tsin toe.
Snijd het vlees in smalle reepjes of in blokjes. Voeg deze bij de groenten.
Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water. Schuif alle ingrediënten naar één zijde van de wadjan. Roer het maïzenamengsel door het vocht. Laat er even de kook over koken. Roer de groenten en het vl ees erdoor en breng het opnieuw aan de kook. Strooi de gehakte bladselderij erover.

Notities

Lekker anders kan ook Maak er een compleet hoofdgerecht van en schep er vlak voor het opdienen 50 à 100 gram verse gepelde garnalen en 200 à 250 gram gekookte mie door. U kunt er echter ook heel goed drooggekookte witte rijst bij geven.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten