Ingrediënten

  • 1 kleine savooienkool
  • 1 rood Spaanse pepertje
  • 2 bosuitjes
  • 1/8 liter water
  • 1 theelepel suiker
  • 1 grote ui  of 1 theelepel sambal oelek
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • scheutje sojasaus

Bereidingswijze

  1. Snijd de savooienkool zonder de buitenste bladeren in vieren, verwijder de harde stronk en snijd de stukken kool in smalle reepjes.
  2. Snipper de ui en het Spaanse pepertje.
  3. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  4. Verhit de olie in een wok of een koekenpan en laat de ui met de peper of de sambal kort fruiten.
  5. Voeg de kool toe en roerbak kort.
  6. Voeg het water, de azijn en de suiker toe.
  7. Schep nogmaals goed om en laat de kool met een deksel op de wok of de pan 4 min. stoven.
  8. Breng verder op smaak met een scheutje sojasaus.

Notities

Geef er vlees of kip naar keuze bij en rijst of aardappelpuree.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten