Ingrediënten

  • 1 grote rode paprika
  • 1 grote gele paprika
  • 1 grote groene paprika
  • olijfolie om te bakken
  • 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
  • 2 takjes tijm
  • versgemalen peper
  • 12 gehaktballetjes (1 pak)(kant-en-klaar)
  • klein bosje peterselie (platte)

Bereidingswijze

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de paprikablokjes al omscheppend op laag vuur in ca. 10 minuten. Voeg de tomatenblokjes op sap toe. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Kruid de gestoofde paprika met de tijm en wat versgemalen peper. Voeg een flinke scheut water toe. Breng aan de kook en laat het paprika-tomaatmengsel een minuut of 5 stoven. Voeg de gehaktballetjes toe en laat het geheel zonder deksel nogmaals 20 min. zachtjes stoven. Hak de peterselie fijn. Bestrooi de paprikaschotel voor het serveren met de gehakte peterselie.

Notities

Lekker met gekookte aardappelen of rijst.

Deze ingrediënten zijn te koop bij de Aldi.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten