Ingrediënten

  • 6 dl karnemelk
  • 60 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 20 gram gelatineblaadjes
  • 1 blik kersenvlaaivulling
  • 1 blik ontpitte kersen
  • of 350 gram verse kersen
  • 1 eetlepel kaneel

Bereidingswijze

Van de karnemelk 1/2 liter met de mixer of in de foodprocessor heel schuimig kloppen. De rest, 1 dl, met de suiker en de vanillesuiker heel langzaam al roerend tot ca. 90 °C verwarmen. Ondertussen de gelatineblaadjes in koud water 10 min. weken tot ze zacht zijn. De karnemelk van het vuur nemen. De blaadjes uitknijpen en stuk voor stuk in de warme karnemelk oplossen. Het mengsel wat laten afkoelen en dan, in een dun straaltje, de karnemelk erbij kloppen. Het mengsel lobbig laten worden. Een puddingvorm van ca. 3/4 l inhoud met wat olie inkwasten. De karnemelkmassa erin scheppen en de pudding in de koelkast laten opstijven. Voor de kersensaus de kersenvlaaivulling met de ontpitte kersen en het kaneelpoeder al roerend verwarmen. De puddingvorm even in een bak met heet water houden, de pudding storten op een schaal en met de warme saus serveren.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

45 minuten