Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 500 gr gehakt, gekruid
  • 1 blikje ananas
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 600 gr zuurkool
  • 1 gesneden ui
  • 1 grote banaan in plakjes
  • 100 gr geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels, stamp ze tot puree met melk en een klontje boter.
  2. Laat de ananas uitlekken. Stoof de zuurkool zachtjes met het ananassap.
  3. Bak het ui bruin en voeg het gehakt toe.
  4. Bak dat rul uit, daarna de tomatenpuree erbij.
  5. Doe onderin een ovenschaal de helft van de puree verdeel daarop het gehakt en de zuurkool.
  6. Verdeel de ananasstukjes en banaan over de zuurkool.
  7. Bedek de rest van de puree en strooi de kaas er bovenop.
  8. Zet de schotel in de hete oven van 200 °C tot de kaas gesmolten is.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten