Ingrediënten

    Vulling:

  • 500 gr varkensvlees
  • Peper & zout
  • kerriepoeder
  • bloem
  • 3 el olie
  • 2 middelgrote uien
  • 1 groene paprika
  • Saus:

  • 1 / 2 el bloem
  • 6 tomaten
  • 1/2 tl dillezaad
  • 250 gr champignons
  • 1 el olie
  • Peper & zout

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in niet te kleine blokjes.
  2. Wrijf ze in met peper, zout en kerriepoeder.
  3. Haal ze vervolgens door de bloem.
  4. Verhit de 3 el olie en bak de blokjes even aan, breng ze dan over in een braadpan.
  5. Hak de uien fijn en bak ze in dezelfde olie lichtbruin, doe ze bij het vlees. Snijd de paprika in snippers en bak ook deze ongeveer 10 min. in de olie.
  6. Doe ze daarna in de braadpan. Roer 1 el bloem en de daarna eventueel zoveel als makkelijk wordt opgenomen, op matig vuur door de resterende olie, tot het mengsel lichtbruin gekleurd is.
  7. Ontvel de tomaten, snijd ze klein en roer ze met al hun vocht geleidelijk door het meeloliemengsel. Laat de saus even doorkoken.
  8. Maak op smaak af met zout en peper. Is de saus nog wat te dik, voeg dan wat water of bouillon toe. Roer er eventueel het dillezaad door en giet de saus in de braadpan.
  9. Zet deze op klein vuur op een vlamverdeler en laat het gerecht gedurende 25 a 30 min. zachtjes pruttelen. Neem dan de pan van het vuur.
  10. Bak de champignons in 1 el olie gedurende 10 min.. Strooi er iets zout en peper over en voeg ze bij het vlees.
  11. Zet de pan in de koelkast. Laat het gerecht de volgende dag in 20 a 30 min. op temperatuur komen op een laag vuur met een vlamverdeler of in de magnetron.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten