Ingrediënten

  • 500 gr runderlappen
  • peper
  • 75 gr boter/margarine
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 blik bruine bonen
  • peterselie
  • 4 uien
  • zout
  • 1/2 l bouillon
  • 1 blikje gep. tomaten
  • 1 tl chilipoeder

Bereidingswijze

  1. Snijd het rundvlees in blokjes en snipper de uien.
  2. Bestrooi het vlees met peper en zout.
  3. Laat de boter heet worden en bak het vlees hierin bruin.
  4. Neem het vlees na ca. 5 min. uit de pan en voeg de ui toe.
  5. Laat deze bruin bakken en giet er dan de bouillon bij.
  6. Doe het vlees terug inde pan en strooi er de rozemarijn over.
  7. Voeg de tomaten toe.
  8. Sluit de pan en laat het vlees boven laag vuur zachtjes 2 a 3 uur stoven.
  9. Laat de bonen uitlekken en voeg ze toe aan de stoofpot.
  10. Warm alles goed door en roer er de chilipoeder en de fijngehakte peterselie door.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten