Ingrediënten

    200 gr mager zuurkoolspek
    500 gr zuurkool
    100 ml witte wijn
    1 blikje ananas op sap
    750 gr aardappelen
    zout
    400 ml melk
    peper
    boter om in te vetten
    4 saucijsjes

Bereidingswijze

  1. Kook het zuurkoolspek 1 5 min. in 1 dl water, leg de zuurkool erin en giet de wijn erbij.
  2. Laat de zuurkool 30 min. Zachtjes koken.
  3. Laat de ananas uitlekken.
  4. Schil en was de aardappelen en kook deze met zout gaar. Pureer ze en voeg de melk toe. Klop er een luchtige puree van en voeg de peper toe.
  5. Haal het spek uit de pan en snijd dit in plakken. Meng de ananas door de zuurkool.
  6. Leg de zuurkool in een bewaterde ovenvaste schaal en leg de plakken spek erop.
  7. Spreid daarover de puree uit en leg de saucijsjes bovenop. Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 220 of en bak de schotel gedurende 30 min..
  8. De saucijsjes moeten mooi bruin gekleurd en gaar zijn.

Notities

Serveer dit gerecht met een glas, sprankelende witte wijn. Vaak wordt het advies gegeven zuurkool eerst te spoelen. Als u dit doet, gaat echter een groot deel van de fijne, friszure smaak en de vitaminen verloren.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten