Ingrediënten

  • 500 gr stukken rundvlees
  • zout
  • 100 gr boter
  • 2 kruidnagels
  • een scheut rode wijn
  • 1 tl sambal
  • een scheutje wijnazijn
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 k uien in ringen
  • 3 el zoetzure ketjap
  • 1-2 el tomatenpuree
  • 1 tl bruine suiker

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in een braadpan met een dikke bodem en braad de met peper en zout bestrooide blokjes vlees erin aan tot ze lichtbruin zijn.
  2. Dan de uien en knoflook in de pan doen en aanfruiten tot de uien glazig en lichtbruin zijn.
  3. Vervolgens alle overige ingrediënten erbij in de pan doen.
  4. Alles op hoog vuur een paar min. omscheppen. Dan het vuur laag draaien en met de deksel op de pan 2 1/2 uur laten stoven.
  5. Als het te hard gaat, de vlamverdeler onder de pan doen. Af en toe even in de pan roeren.
  6. Als het vocht te snel verdampt, een scheutje water erbij doen.
  7. De uiensaus moet dik en stroperig zijn. Met bloem binden hoeft niet. Als het vocht inkookt wordt de saus vanzelf dik.

Notities

Geef hierbij kapucijners en rijst, zoetzure uitjes en augurken.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten