Ingrediënten

  • 200 gram bitterkoekjes
  • 65 gram maïzena
  • 2 zakjes vannillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 liter volle melk

Bereidingswijze

  1. Knip of snijd de bitterkoekjes in kleine stukjes.
  2. Doe de maïzena met de vanillesuiker en suiker in een kom en roer met een flinke kop melk tot een glad papje.
  3. Breng in een steelpan de resterende melk met de bitterkoekjes aan de kook. Kook 5-10 minuten zachtjes tot de bitterkoekjes in de melk uit elkaar vallen.
  4. Roer regelmatig met een houten lepel. Draai het vuur laag.
  5. Roer het maïzenapapje nogmaals goed door en voeg al roerende aan de melk toe.
  6. Laat de pudding op laag vuur 2-3 minuten zachtjes koken.
  7. Spoel de puddingvorm onder koud water af en laat even uitlekken (niet afdrogen).
  8. Schenk de pudding in de vorm en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  9. Dek de pudding af met vershoudfolie en zet hem minstens 2-3 uur in de koelkast om op te stijven. Hoe langer, hoe beter de smaak, maak hem gerust een dag van tevoren.
  10. Maak de pudding voorzichtig aan de zijkanten los van de vorm en leg er een plat bord of schaal op.
  11. Stort de pudding.
  12. Snijd de pudding met een nat, warm mes in mooie punten.

Notities

Lekker met (warme) kersen en een glaasje amandellikeur.

Hoeveelheid

8 porties

Bereidingstijd

20 minuten