Ingrediënten

  • 8 blaadjes witte gelatine
  • 3 dl melk
  • 80 gr lichtbruine basterd
  • 3 eierdooiers + 2 witten
  • 1 kaneelstokje
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 kruidnagels
  • 1 1/2 dl appelsap
  • 2 el suiker
  • 3 appels (2 in blokjes /1 ringen)
  • 2 1/2 dl slagroom stijf
  • kaneelpoeder
  • 1 hoge puddingvorm van 1 liter, licht ingevet met olie

Bereidingswijze

  1. Gelatine ca. 5 min. in ruim koud water weken.
  2. Melk met 40 gr basterdsuiker tot kookpunt verwarmen.
  3. Dooiers met 40 gr basterdsuiker losroeren, scheutje hete melk erdoor roeren en eiermengsel bij melk schenken. Al roerende verwarmen tot vla bindt.
  4. Pan in koud water 2 min. laten aflkoelen.
  5. Uitgeknepen gelatine toevoegen. Verder laten afkoelen.
  6. In pan kaneelstokje, citroenrasp, kruidnagel, 1 dl rum, appelsap en suiker verhitten en 15 min. laten trekken.
  7. Mengsel zeven, aan de kook brengen en blokjes en ringen appel er 5 min. in pocheren.
  8. Appel uit vocht scheppen en laten aflcoelen. Vocht iets laten inkoken.
  9. Eiwitten met mespunt zout stijflcloppen.
  10. Blokjes appel, slagroom, eiwit en 1/2 dl rum door lobbige vla spatelen. Appelringen op bodem van vorm schikken.
  11. Pudding erop schenken en in koelkast 5 uur stijf laten worden.

Notities

Pudding storten en garneren met plakjes ongeschilde appel.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

45 minuten