Ingrediënten

  • 1 prei
  • 2 uien
  • 1/2 knolselderij
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 3 wortels
  • 2 el olie
  • 1 l bouillon
  • zout, peper majoraan
  • 1/4 l slagroom
  • 1-1 1/2 rookworst

Bereidingswijze

De prei wassen en in ringen snijden. Uien pellen, knolselderij schillen en in blokjes snijden.
Wortels schrappen en in plakjes snijden. Olie verhitten en de uien glazig fruiten.
Groenten toevoegen en kort meebakken onder voortdurend roeren.
De bouillon erbij gieten en kruiden met zout, peper en majoraan.
Ca. 30 minuten koken; af en toe roeren. De slagroom toevoegen.
De worst in zijn geheel of in plakjes toevoegen en op laag vuur doorwarmen.
Vlak voor het opdienen nogmaals kruiden.

Notities

Lekker met boerenbrood.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

1 uur