Ingrediënten

  • 1 rookworst
  • 100 g ontbijtspek (in plakjes)
  • 500 g zuurkool
  • 1 dl witte wijn
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 pakje aardappelpuree (voor 4 personen)
  • 1 eetlepel franse mosterd
  • boter

Bereidingswijze

Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken.
Breng de zuurkool in een pan met de witte wijn, Franse keukenkruiden, zout en peper aan de kook. Laat ca. 10 minuten zachtjes koken.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing. Roer er vervolgens de mosterd doorheen.
Vet een ovenschaal in met boter.
Snijd de rookworst in plakjes.
Doe de zuurkool over in de ovenschaal. Bedek de zuurkool met de rookworst plakjes. Schep hierover de aardappelpuree. Bedek de ovenschotel met de plakjes ontbijtspek.
Laat de schotel in de oven ca. 35 minuten door en door warm worden.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten