Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • Peper
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 grote ui
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 1/2 dl gepureerde tomaten
  • 1 takje tijm
  • 1 dl melk
  • 150 gr geraspte kaas
  • zout
  • 500 gr zuurkool
  • 30 gr boter/margarine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl oregano
  • 1 dl bouillon
  • 1 tl suiker
  • 2 el paneermeel

Bereidingswijze

De aardappelen in weinig water met zout aan de kook brengen, de zuurkool losdagen, na 10 min. op de aardappelen leggen en laten meekomen. Het gehakt in een lepel boter rul bakken. De ui snipperen en met de teentjes knoflook uit de pers even mee bakken. De kruiden, tomatenpuree, bouillon, tijm en suiker erdoor scheppen en de gehaktmassa nog 5 min. laten pruttelen. De aardappelen en zuurkool met de verwarmde melk en de rest van de boter door elkaar stampen en met zout en peper op smaak afmaken. De helft van de stamppot over de bodem van een ingevette ovenschaal verdelen. de gehaktmassa daarover uitgieten en met de rest van de stamppot afdekken. Met het paneermeel en de kaas bestrooien. De schotel in 30 min. in een hete oven een mooi korstje laten krijgen.

Notities

door de stamppot nog 1 1/2 geraspte goudrenet mengen. In plaats van kaas 100 gr klein gehakte hazelnoten en kleine stukjes boter over de schotel strooien

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten