Ingrediënten

  • 300 gr rijst
  • 1 tl dille
  • 10 peperkorrels
  • 750 gr zuurkool
  • 1 dl witte wijn
  • 2 el olie
  • 2 tenen
  • knoflook Peper
  • 1 rookworst
  • 2 1/4 dl volle yoghurt
  • 1 fl kummel
  • 1 tl tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 stuk zuurkoolspek
  • 1 ui
  • 300 gr rundergehakt
  • zout
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 dl zure room
  • 1 ei

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar. Schep de kummel, dille, tijm, peperkorrels en laurier door de uitgelekte zuurkool. Stoof de zuurkool met het spek en de wijn in een gesloten pan in ca. 20 min. gaar. Bak in de olie het gehakt rul. Bak de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook mee. Breng op smaak met zout en peper en paprikapoeder. Leg de worst in de komende water en draai direct het vuur uit. Laat de worst zo 20 min. wellen en snijd hem dan in vlakjes.

Neem het spek uit de pan en snijd het in vlakjes. Roer de zure room los met de yoghurt, het ei, zout en peper. Verwarm de oven voor op 175 °C. Maak de helft van de zuurkool, worst, rijst en gehakt laatjes in de ingevette ovenschaal. Schenk er de helft van de room over. Herhaal de lagen, verdeel er de spekplakjes over en schenk er de rest van de room over. Bak de schotel in het midden van de oven in 30-35 min. gaar.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten