Ingrediënten

  • Witlofstronkjes (2 p.p.)
  • Spekplokjes
  • 3 ons gehakt
  • 2 uien
  • blikje tomatenpuree
  • aardappelschijfjes
  • geraspte kaas

Bereidingswijze

Ontdoe de witlofstronken (eventueel) van het bittere binnenste. Kook de witlof stronken heel even in wat water en een beetje zout. Rul ondertussen het gehakt in de koekenpan en voeg daarna de pekblokjes toe. Als laatste de uien en tomatenpuree erbij. Dit alles nog even roerbakken en onderin de ovenschaal doen. Aardappelschijfjes erop leggen, daaroverheen een rauw ei uitgieten en daarop de (uitgelekte) witlofstronken. Het geheel bestrooien met een flinke laag geraspte kaas en dan de oven in op 200°C. Als de kaas een lekker korstje heeft en de schotel lekker staat te pruttelen dan is het klaar.

Hoeveelheid

2 porties

Bereidingstijd

30 minuten