Ingrediënten

  • 600 gr hamlapjes
  • Peper & zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 250 gr zuurkool
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el paprikapoeder (mild)
  • 1/2 1 vleesbouillon
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 400 gr uien
  • 1 rode paprika
  • 1 middelgrote aardappel
  • 3 el olie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl kummel
  • 1/8 l zure room

Bereidingswijze

Snijd het vlees, de uien, paprika's, aardappel en zuurkool. Kruid het fijngewreven vlees met zout en peper.

Verhit de olie en bak de uitjes glazig. Voeg het vlees toe en braad het aan. Doe dan de tomatenpuree en knoflook erbij. schep de paprika, aardappel en zuurkool erdoor en bak het kort op een hoog vuur. Voeg de kruiden en de bouillon toe. Zet het vuur nog even hoog en laat het dan 50 min. Smoren, met de deksel op de pan. Laat het zonder deksel nog even koken. Roer de zure room erdoor en garneer de goulash met de fijngehakte peterselie.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten