Ingrediënten

  • 500 gr zuurkool
  • aardappel puree
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 blikje tomaten puree
  • 250 gr ananas blokjes
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 tl koriander
  • peper en zout
  • ingevette ovenschaal
  • voorverwarmde oven op 200°C

Bereidingswijze

Zet de oven aan. Giet het vocht van de zuurkool af. Doe de zuurkool met een scheutje water in een pannetje en breng het aan de kook. Als dit eenmaal kookt laat het rustig doorkoken.

Snij de gele en groene paprika in blokjes.

Bak de gehakt rul met zout peper en koriander. Bak vervolgens de paprika kort mee. Voeg daarna de tomatenpuree toe. Roer dit door en zet het vuur uit.

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en maak er aardappel puree van.

Doe de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. Doe daarboven op het gehakt/paprika mengsel. Verdeel de ananasblokjes erboven op. Verdeel vervolgens de rest van de aardappel puree en bestrooi dit met de geraspte kaas.

Laat de ovenschotel in ongeveer 30 minuten bakken totdat de kaas een goudbruine korst geworden is.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten