Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 chinese kool (500gr)
  • 400 gr kalkoenfilet
  • 4 el olie
  • zout
  • peper
  • 1 tl kerrie
  • 75 gr seroendeng
  • 1 pot Singapore roerbaksaus (Conimex)

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken van 3 x 3 cm. Maak de kool schoon en snijd hem in repen. Was ze en laat ze uitlekken. Snijd de kalkoenfilet in repen. Verhit 2 el olie in de wok. Roerbak de kalkoen in ca. 4 min. gaar. Voeg de kool toe en roerbak ca. 3 min.. Bestrooi met zout en peper. Schep met de schuimspaan de kalkoen met kool uit de wok. Houd ze warm onder alu-folie. Voeg de rest van de olie toe aan het achtergebleven bakvet. Roerbak de aardappelen met de kerrie ca. 5 min.. Voeg de roerbaksaus toe en laat de aardappelen afgedekt ca. 15 min. op laag vuur gaar worden. Voeg kalkoen en kool toe aan het aardappelmengsel. Laat de roerbakschotel door en door warm worden.

Notities

Bestrooi de roerbakschotel vlak voor het serveren met seroendeng.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten