Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2-3 tl Mexicaanse kruiden
  • 6 grote wraptortillas
  • 1 rode paprika, in dunne ringen
  • 150 g belegen kaas, geraspt
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 handje korianderblaadjes 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Meng de tomatenpuree en de Mexicaanse kruiden erdoor. Zet het vuur laag en laat het gehaktmengsel 5-10 minuten zacht sudderen, voeg eventueel een klein scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg een tortilla in de ovenschaal en schep er een beetje van het gehaktmengsel op. Leg er een paar paprikaringen op en strooi er wat kaas over. Maak op dezelfde wijze nog meer lagen en eindig met een tortilla bovenop. Verdeel hier de crème fraîche over en strooi er nog wat kaas op. Bak het taartje ca. 15 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is. Strooi er de koriander over en snijd de taart in punten.

Notities

Lekker met salade van ijsbergsla, avocado en tomaat.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten