Ingrediënten

  • 500 gram hamlappen
  • witte peper zout
  • bloem
  • ½ dl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • laurierblad
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1 1/2 dl witte wijn
  • 500 gram ontvelde tomaten
  • 1 eetlepel gehakte peterselie

Bereidingswijze

Wrijf het vlees in met zout, witte peper en iets bloem. Verhit de olie in een braadpan, laat het geperste teentje knoflook daarin even fruiten en bak de hamlappen in de hete olie snel aan weerskanten bruin. Voeg laurier en oregano toe, evenals de iets verwarmde wijn. Laat dit even goed pruttelen en schep er dan de gepelde en in stukjes gesneden tomaten bij. Roer enkele malen door, leg een deksel op de pan en laat het vlees met de tomaten in 3 kwartier zachtjes gaar stoven. Breng het gerecht eventueel op smaak met zout en peper.

Notities

Strooi er tot slot gehakte peterselie over.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

1 uur