Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 400 gr kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 400gr tomatenblokjes
  • 400 gr kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 kl blikje maiskorrels, uitgelekt
  • 1 el mexicaanse kruiden
  • 8 middelgrote wraptortilla's
  • 125 ml crème fraîche 
  • 100 gr geraspte belegen kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de blokjes kip in de olie bruin en leg ze op een bord. Fruit in de pan de ui 1-2 minuten. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten op matig vuur. Schenk de tomatenblokjes erbij. Voeg de kidneybonen, maïskorrels en Mexicaanse kruiden toe. Schep alles goed om en laat ca. 15 minuten op matig vuur zonder deksel sudderen. Meng de laatste 5 minuten de kipblokjes er nog door. Roer de saus af en toe door, breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel op de tortilla’s en rol ze op. Leg ze met de naden naar beneden in de ovenschaal. Verdeel de crème fraîche en daarna de geraspte kaas erover. Bak de enchilladas in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten