Ingrediënten

  • 1 pak cakemix 
  • 200 grain boter
  • 4 eieren 
  • 50 gam gemalen kokos
  • 3 el ananasjam 
  • 2 tl citroensap cakevorm van 28 cm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op hete lucht 150 °C of 160 °C. Vet de cakevorm in en bestuif deze met bloem. Klop de boter zacht en romig. Voeg de cakemix, de helft van de kokos en de eieren tegelijk toe. Roer het geheel tot een gladde massa en klop het daarna tot een Iuchtig beslag. Doe het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant een beetje glad. Bak de cake op het rooster onder in de oven in 60-70 min gaar en bruin. Laat de cake iets afkoelen en keer hem op een taartrooster. Bestrijk de cake met ananasjam en bestrooi hem met de rest van de gemalen kokos.

Notities

Vervang de cakemix door boeren cakemix. Voeg 1/2 el gemberpoeder aan het beslag toe.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

30 minuten