Ingrediënten

    1 blik aardbeien
    1/2 el maïzena
    3 1/2 dl melk
    4 el suiker
    stijfgeklopte zoete slagroom
    1/2 sinaasappel
    125 gram dessertrijst
    2 eieren
    125 gram gemalen ongezouten pistachenoten

Bereidingswijze

Houd 2 el siroop apart en breng de rest van het blik aardbeien met de geraspte schil van de sinaasappel langzaam aan de kook. Maak maïzena aan met de achtergehouden siroop en schenk al roerend bij de aardbeien tot het sap bindt. Laat de aardbeien afkoelen. Bestrijk een ronde ovenschaal (23 cm) met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Breng dessertrijst met de melk al roerend aan de kook. Laat de rijst 30 min. koken tot alle melk is opgenomen en laat dan afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren met suiker tot een lichte, romige massa. Klop er dan gemalen ongezouten pistachenoten door. Schep het eiermengsel door de rijst en doe alles in de vorm. Bak de taart 35-40 min. in de oven. Stort de taart en laat afkoelen. Garneer met stijf geklopte zoete slagroom en aardbeiensaus. Dessertrijst is een rondkorrelige rijstsoort die veel vocht opneemt en smeuïg is na het koken; ideaal voor romige desserts. De kooktijd is lang, zo'n 40 min; er zijn ook voorgestoomde dessertrijst met een kooktijd van ca. 12 min.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

30 minuten