Ingrediënten

  • 400 gram winterwortelen
  • 100 gram champignons
  • 400 gram prei
  • 1 runderbouillontablet
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 zakje champignonsaus (knorr)

Bereidingswijze

Maak de winterwortelen en de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Breng de wortelen met 3 dl. water en het bouillontablet aan de kook en laat ze 10 minuten koken.

Vet een ovenschaal in met de boter. Giet de wortelen af maar vang het kookvocht op. Meet 3 dl. van het kookvocht af, strooi er de inhoud van het pakje saus in en breng het aan de kook. Voeg de champignons toe. Doe de prei over in de ovenschaal en schep de wortelen er bovenop. Giet de saus erover.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de groenten in ca, 30 minuten gaar worden.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten