Ingrediënten

  • 750 gr reepjesvlees
  • 2 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 200 gr maiskorrels
  • 4 eetl blanke amandelen
  • zout
  • 4 kleine rode uien
  • 1/2 eetl. Shoarmakruiden
  • 1/2 eetl. Gyroskruiden
  • 4 gemberbolletjes
  • 1 eetl milde kerriepoeder

Bereidingswijze

SHOARMAREEPJES MET UI EN TOMAAT
Pel 2 uien en snijd ze in dunne partjes.
Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Meng 250 gr vleesreepjes met de shoarmakruiden, de helft van de ui en stukjes tomaat.

GYROSREEPJES MET MAIS EN PAPRIKA
Pel 2 uien en snijd ze in dunne partjes.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes.
Meng 250 gr vleesreepjes met de gyroskruiden, de rest van de ui, de paprika en de uitgelekte maiskorrels.

KERRIEREEPJES MET GEMBER EN AMANDELEN
Hak de gember en de amandelen in grove stukjes.
Meng 250 gr vleesreepjes met het kerriepoeder, een snufje zout, de gember en de amandelen.

Notities

Laat het gekruide vlees als het even kan een half uurtje trekken en bak het aan tafel gaar.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

30 minuten