Ingrediënten

  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 150 gram geraspte kaas
  • 150 gram gekookte ham in plakken van een halve centimeter dik
  • 1 ei

Bereidingswijze

Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar en laat ze ontdooien. Snij nu de plakken ham in zo dun mogelijke reepjes en dan de reepjes in hele kleine blokjes. Doe de kleingesneden ham in een kom en meng er de geraspte kaas door. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij nu de plakjes bladerdeeg van punt naar punt doormidden zodat je twee gelijke driehoeken krijgt. Leg de bladerdeegdriehoeken met de punt naar boven voor je neer en bestrijk de randen met een natte vinger. Schep midden in de driehoek een lepel van het ham/kaas mengsel. Leg nu de beide driehoekjes op elkaar zoals je een dubbele boterham maakt[de rechterpunt op de linker] en druk de vochtig gemaakte randen goed aan. Leg de driehoekjes die klaar zijn op de bakplaat. Spoel de bakplaat wel even af met koud water. Breek het ei in een kopje en klop het los met een vork. Bestrijk nu een voor een de driehoekjes met ei. Zet de bakplaat in het midden van de oven[voorzichtig!!] en bak de driehoekjes in 15 minuten mooi bruin en gaar. Haal de bakplaat uit de oven, natuurlijk handschoenen gebruiken, en schep met een pannekoekmes de driehoekjes van de plaat.

Notities

Eet ze als ze warm zijn, dan zijn ze het lekkerst.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

20 minuten