Ingrediënten

  • 1 pak koopmans appeltaartmix
  • 1 losgeklopt ei
  • 40 gr suiker
  • 250 ml slagroom
  • springvorm
  • 30 cm bakpapier
  • 150 gr boter
  • 35 gr custard
  • 250 ml melk verse vruchten of vlaaivulling mixer
  • steunvulling (erwten)

Bereidingswijze

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 150 °C. Beboter de springvorm. Roer de boter zacht in een beslagkom. Voeg de appeltaartmix en 2/3 van het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel met de mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Bekleed de bodem van de springvorm en maak een opstaand randje. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Leg een velletje bakpapier op de deegbodem. Verdeel de steunvulling over de deegbodem. Bak de bodem de eerste 15 min met de steunvulling. Bask de bodem daarna in ca. 20 min gaar en goudbruin (totale baktijd ca. 35 min). Laat de taartbodem aflcoelen. Roer de suiker door de custard. Neem 3 eetlepels van de melk en roer dit door het custardlsuiker mengsel. Verwarm de resterende melk tezamen met de slagroom. Voeg de aangemaakte custard al roerende toe aan de hete melk/slagroom mengsel. Breng het geheel al roerende aan de kook. laat het nog ca 3 min., onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken. Giet de warme custardvla over de taartbodem en bestrooi het geheel met wat suiker. Laat de taart aflcoelen. Verdeel de vruchten of vlaaivulling over de custard.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

1 uur