Ingrediënten

  • 1200 gram varkensschouder
  • 1 sinaasappel, schoongeboend en in dunne plakjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes rozemarijn
  • 500 ml vergeperst sinaasappelsap
  • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze

Vraag de slager om de schouder op te binden. Bestrooi de varkensschouder met zout en peper. Steek de sinaasappel en takjes rozemarijn onder het keukentouw. Verhit de olijfolie in een braadpan. Leg de varkensschouder in de pan en schenk 100 ml sinaasappelsap langs de rand in de pan. Leg de deksel schuin op de pan en braad de varkensschouder op laag vuur in 2 uur zachtjes gaar. Voeg zo nu en dan een glas sinaasappelsap toe. Houd ca. 100 ml apart voor het afmaken van de jus. Neem het vlees uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten. Schenk de rest van het sinaasappelsap in de pan en roer met een spatel de aanbaksels los. Voeg de honing toe en laat de jus tot siroopdikte inkoken. Verwijder het touw van het vlees en snijd de varkensschouder in plakken.

Notities

Serveer met de sinaasappelhoningjus. Lekker met verse frieten en roergebakken (wilde) spinazie met knoflook.

Hoeveelheid

8 porties

Bereidingstijd

20 minuten